Werkwijze verkoop

Kopen bij Roerende Zaken

Domeinen RZ verkoopt overtollige rijksgoederen en in beslag genomen goederen. Maandelijks organiseert Domeinen RZ een algemene verkoop, in de regel bij openbare inschrijving. Een kavel kan bijvoorbeeld een auto zijn, maar ook een aanhangwagen, bromfiets of motorfiets.

Iedereen kan kopen bij Domeinen RZ, variërend van bedrijven, handelaren en particulieren tot andere overheden.

Online bieden

U kunt online bieden vanaf de kijkdag 08.30 uur tot de sluiting van de verkoop, zie verkoopkalender. Onder elk kavel in de actuele catalogus kunt u dan klikken op de link ‘bieden’ (deze link is vóór de kijkdag niet zichtbaar). U kunt vervolgens een bod doen op een kavel. Daarna kunt u terug naar de catalogus om op andere kavels te bieden, of u kunt naar uw biedingenoverzicht om uw biedingen te accorderen.

Om uw biedingen te accorderen moet u inloggen. Maakt u voor het eerst gebruik van online bieden? Dan moet u zich eerst registreren als nieuwe gebruiker via 'Account aanmaken' onder het poppetje rechtsboven op de pagina. Bewaar uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig.

Als u uw bod hebt geaccordeerd, ontvangt u een bevestigingsmail met een link. Als u via deze link uw bod hebt bevestigd, wordt uw bod in ons systeem verwerkt.

Catalogus

De donderdag voor de kijkdag is de actuele catalogus te vinden op deze website. Als u zich aanmeldt voor de mail alert, krijgt u automatisch bericht als de nieuwe catalogus online staat.

Kijkdagen

De verkooplocatie Soesterberg houdt iedere eerste maandag van de maand een kijkdag, van 10.00 uur tot 15.00 uur (let op uitzonderingen in verband met feestdagen). Op deze kijkdag kunt u de aangeboden goederen bekijken. Soms is er een bezichtiging mogelijk op andere locaties. Dit wordt vermeld in de catalogus. Alle actuele data en tijden vindt u verder in de verkoopkalender.

Vanaf 1 augustus 2009 is er een aanvulling op de bestaande regels bij Domeinen Roerende Zaken in Soesterberg:

 • Kinderen onder de 14 jaar zijn niet toegestaan.
 • Kinderen van 14 jaar tot 18 jaar zijn toegestaan onder begeleiding van een meerderjarige.
 • Het meenemen van handtassen en andere tassen is niet toegestaan.
 • Parkeren vindt tijdens de kijkdagen plaats op het terrein in “sluis 500”.
 • Parkeren met een voertuig langer dan 5 meter is niet mogelijk.

Bieden en kopen

Wilt u daadwerkelijk kopen, dan kunt u een bod uitbrengen op een kavel. Dit kan online via de catalogus. Houdt u er rekening mee dat u uw bod voor de sluiting van de verkoop (zie verkoopkalender) dient te bevestigen.

De begunstigde ontvangt per e-mail de factuur. De kavels moeten vervolgens binnen zes werkdagen na de sluiting van de verkoop worden betaald en opgehaald. In de factuur staat hoe u een afspraak kunt maken om de gegunde kavels op te halen; voor ophalen op de locatie Soesterberg doet u dat via een digitale afsprakenkalender en voor de overige locaties via telefonisch contact.

Algemene voorwaarden

Voordat u gaat bieden is het belangrijk om de 'algemene voorwaarden verkoop roerende zaken domeinen' te lezen.

Wat betaalt u?

Wanneer een kavel aan u wordt gegund, wordt altijd 15% opgeld berekend over het door u geboden bedrag. Daarnaast moet u bij Domeinen RZ soms extra kosten betalen, bijvoorbeeld BTW (over biedprijs plus opgeld), kentekenkosten, een waarborgsom en eventueel emballage (statiegeld voor een krat of palletbox). Deze extra kosten worden per kavel in de catalogus vermeld.

Verder bent u na het kopen van bepaalde kavels soms nog geld verschuldigd aan derden, bijvoorbeeld bij kavels die afkomstig zijn van JFC HQ Brunssum of bij sommige auto’s (BPM).

Indien het kavel niet binnen de afhaaltermijn wordt opgehaald, brengt DRZ kosten in rekening. Deze bedragen € 25,-- per kavel per werkdag. Voordat de koper goederen meeneemt, moet hij deze kosten aan de balie voldoen.

Wijze van betalen

U kunt uw aankoop met de pinpas betalen. Indien u beschikt over een buitenlandse pinpas dan raden wij u aan om vooraf met uw bank af te stemmen of betaling met uw pas in het buitenland tot de mogelijkheden behoort. Het is ook mogelijk het geld over te maken ten name van:

 • Domeinen Roerende Zaken te Apeldoorn
  IBAN bankrekeningnummer NL39 INGB 0705 0031 75
  (SWIFT/BIC code INGBNL2A)
  onder vermelding van het factuurnummer

Houdt u er rekening mee dat het geld op de rekening van Domeinen RZ moet staan, voordat u de kavels mag afvoeren.

Contant betalen is niet mogelijk.

Uitslagen

De uitslagen worden op deze website bekend gemaakt op de vrijdag na sluiting van de verkoop. U vindt de uitslagen zowel in de catalogus onder de verschillende kavels, als in een aparte lijst. Telefonisch worden er geen inlichtingen verstrekt.

Als u een melding van de uitslag wilt ontvangen, dan kunt u zich aanmelden voor de mail alert.

Sluiten

www.domeinenrz.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.