Werken bij DRZ

De Rijksoverheid werkt aan een rechtvaardige, ondernemende en duurzame samenleving. In onze democratische rechtsstaat is het belangrijk dat mensen en maatschappelijke organisaties zich in vrijheid en veiligheid kunnen ontplooien. Dat doet zij met hart voor de publieke zaak, integer en met kennis van zaken.

Actuele vacatures

Staat jouw toekomstige functie er nu niet tussen, maar zie je wel een toekomst bij DRZ? Maak dan een vacaturealert via Werken voor Nederland aan. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied. 

Domeinen Roerende Zaken als organisatie

DRZ levert logistieke diensten aan andere organisaties binnen de Rijksoverheid door overtollige roerende goederen van rijksdiensten en in beslag genomen roerende goederen op een duurzame, marktconforme en efficiënte wijze te verwerken.

In ons dagelijks werk ondersteunen wij het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie en opsporingsdiensten zoals de FIOD door het bewaren, vernietigen, verkopen en teruggegeven van in beslag genomen goederen. Wij ondersteunen daarnaast de Belastingdienst en het CJIB bij het verwerken van in beslag genomen voertuigen, de Nationale Politie bij de ontmanteling van illegale hennepkwekerijen en de FIOD bij de ontruiming van illegale sigarettenfabrieken. Bij verwerken van overtollige goederen van rijksdiensten dragen wij zorg voor hergebruik, refurbishing of het terugwinnen van grondstoffen. 

Zo ondersteunt DRZ het “werken aan een veilig en rechtvaardig Nederland” en draagt zij bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Kabinet.

Domeinen Roerende Zaken als werkgever

Kom je werken bij DRZ? Dan kom je terecht in een kleine, dynamische organisatie van 140 medewerkers waar veel ruimte is voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Wij zijn klein en wendbaar en staan in direct contact met de maatschappij. Dat maakt het werken bij ons boeiend en uitdagend. Bij ons kun je leren en jezelf verder ontwikkelen. Als uitvoerende dienst zijn wij onderdeel van een groter geheel, namelijk het Ministerie van Financiën en breder: de Rijksoverheid. Je komt bij ons werken als rijksambtenaar binnen de Rijksoverheid. Dat betekent dat je een belangrijke bijdrage levert aan ons Nederland. De Rijksoverheid is een inclusieve werkgever waar volop ontplooiings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Wat verwachten wij van jou?

Wij kijken verder dan alleen naar jouw opleiding en werkervaring. Jouw kennis is uiteraard welkom en voor sommige functies een voorwaarde. Voor ons is het ook belangrijk dat je bij onze organisatie past en jij je thuis voelt. Jij bent klantgericht en bewust van jouw omgeving door jouw rol als ambtenaar serieus te nemen. Bovendien ben je integer en heb je passie voor onze taak én de taak van de Rijksoverheid. Je zoekt graag de samenwerking met collega’s; zowel intern als met de Rijksdiensten waar wij mee samenwerken. Tenslotte heb je een natuurlijke drive om een rol met impact te vervullen voor Nederland en daarom wil je voortdurend investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Ben je nieuwsgierig wat medewerkers binnen DRZ zoal doen? Drie collega's laten hieronder zien wat zij op een werkdag doen als medewerker klant contact centrum, medewerker taxatie en medewerker logistiek. 

Een werkdag van....

Ben je nieuwsgierig wat medewerkers binnen DRZ zoal doen? Drie collega's laten hieronder zien wat zij op een werkdag doen als medewerker klant contact centrum, medewerker taxatie en medewerker logistiek.