Werken bij DRZ

De Rijksoverheid werkt aan een rechtvaardige, ondernemende en duurzame samenleving. In onze democratische rechtsstaat is het belangrijk dat mensen en maatschappelijke organisaties zich in vrijheid en veiligheid kunnen ontplooien. Dat doet zij met hart voor de publieke zaak, integer en met kennis van zaken.

Domeinen Roerende Zaken als organisatie

DRZ levert logistieke diensten aan andere organisaties binnen de Rijksoverheid door overtollige roerende goederen van rijksdiensten en in beslag genomen roerende goederen op een duurzame, marktconforme en efficiënte wijze te verwerken.

In ons dagelijks werk ondersteunen wij het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie en opsporingsdiensten zoals de FIOD door het bewaren, vernietigen, verkopen en teruggegeven van in beslag genomen goederen. Wij ondersteunen daarnaast de Belastingdienst en het CJIB bij het verwerken van in beslag genomen voertuigen, de Nationale Politie bij de ontmanteling van illegale hennepkwekerijen en de FIOD bij de ontruiming van illegale sigarettenfabrieken. Bij verwerken van overtollige goederen van rijksdiensten dragen wij zorg voor hergebruik, refurbishing of het terugwinnen van grondstoffen. 

Zo ondersteunt DRZ het “werken aan een veilig en rechtvaardig Nederland” en draagt zij bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Kabinet.

Vacature

Veiligheidscoördinator

Stand­plaats Ulicoten
Contractduur 2 jaar
Uren per week 36
Maand­salaris €3.028 - €4.247
Salaris­niveau schaal 9
Niveau Bachelor - HBO
Vakgebied Orde / vrede / veiligheid

Wat het werken bij Domeinen Roerende Zaken (DRZ) op de locatie Ulicoten zo leuk maakt? Coördinator veiligheid Lisa Pronk legt het je graag uit: “In Ulicoten werk je in een klein en hecht team waarbij veiligheid voor alles gaat. Je staat aan de lat om proactief invulling te geven aan het veiligheidsbeleid en dit in overleg met collega’s en bevoegd gezag te verbeteren waar mogelijk. Buiten het vuurwerkseizoen zijn er mogelijkheden om je DRZ-breed in te zetten als onderdeel van de veiligheidsorganisatie en jezelf in die rol breder te ontwikkelen.”

Op onze locatie in Ulicoten slaan we in beslag genomen vuurwerk op. In jouw unieke dubbelfunctie van veiligheidskundige en coördinator zorg je dat de veiligheid op deze plek gewaarborgd is en dat de werkprocessen op deze plek op rolletjes lopen. Deze locatie valt onder het Besluit risico’s zware ongevallen. Samen met je collega’s borg je de veiligheidsprocessen van de locatie. Zo ben je het eerste aanspreekpunt voor het Centraal Onderzoeksteam Vuurwerk van de politie en tijdens diverse inspecties.

Ook zorg je voor de coördinatie van de dagelijkse gang van zaken op de locatie, in afstemming met het afdelingshoofd Productie. Indien nodig voer je logistieke werkzaamheden uit. Vanuit je coördinerende expertiserol neem je deel aan diverse overlegvormen, zowel in- als extern.

Op piekmomenten draai je met je collega’s onregelmatige diensten. Omdat de aanlevering van vuurwerk de hele dag kan plaatsvinden, draai je ook bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdiensten. Buiten het vuurwerkseizoen zet je je mogelijk in voor andere onderdelen binnen DRZ en draag je jouw steentje bij aan diverse projecten.

Meer informatie over de vacature Veiligheidscoördinator.

Domeinen Roerende Zaken als werkgever

Kom je werken bij DRZ? Dan kom je terecht in een kleine, dynamische organisatie van 140 medewerkers waar veel ruimte is voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Wij zijn klein en wendbaar en staan in direct contact met de maatschappij. Dat maakt het werken bij ons boeiend en uitdagend. Bij ons kun je leren en jezelf verder ontwikkelen. Als uitvoerende dienst zijn wij onderdeel van een groter geheel, namelijk het Ministerie van Financiën en breder: de Rijksoverheid. Je komt bij ons werken als rijksambtenaar binnen de Rijksoverheid. Dat betekent dat je een belangrijke bijdrage levert aan ons Nederland. De Rijksoverheid is een inclusieve werkgever waar volop ontplooiings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Wat verwachten wij van jou?

Wij kijken verder dan alleen naar jouw opleiding en werkervaring. Jouw kennis is uiteraard welkom en voor sommige functies een voorwaarde. Voor ons is het ook belangrijk dat je bij onze organisatie past en jij je thuis voelt. Jij bent klantgericht en bewust van jouw omgeving door jouw rol als ambtenaar serieus te nemen. Bovendien ben je integer en heb je passie voor onze taak én de taak van de Rijksoverheid. Je zoekt graag de samenwerking met collega’s; zowel intern als met de Rijksdiensten waar wij mee samenwerken. Tenslotte heb je een natuurlijke drive om een rol met impact te vervullen voor Nederland en daarom wil je voortdurend investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Staat jouw toekomstige functie er nu niet tussen, maar zie je wel een toekomst bij DRZ? Maak dan een vacaturealert via Werken voor Nederland aan. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied. 

Ben je nieuwsgierig wat medewerkers binnen DRZ zoal doen? Drie collega's laten hieronder zien wat zij op een werkdag doen als medewerker klant contact centrum, medewerker taxatie en medewerker logistiek. 

Een werkdag van....

Ben je nieuwsgierig wat medewerkers binnen DRZ zoal doen? Drie collega's laten hieronder zien wat zij op een werkdag doen als medewerker klant contact centrum, medewerker taxatie en medewerker logistiek.